Piekarnia

 Piekarnia pracuje od grudnia 1976r. Jesteśmy obecnie największym producentem wyrobów piekarskich i ciastkarskich w Łapach i okolicy.

Technologia wypieku pieczywa oparta jest na tradycyjnym, wielofazowym sposobie wypieku: fermentacji kwasowej mąki żytniej i fermentacji drożdżowej mąki pszennej.

Po przeniesieniu w miesiącu lutym 2007r. produkcji ciastkarskiej do obiektu piekarni - Spółdzielnia ograniczyła działalność do jednego zakładu o piekarsko - ciastkarskim profilu produkcji.

Obiekt piekarni w 2006r. został poddany gruntownej modernizacji aby sprostać wymogom Unii Europejskiej. Praca w piekarni oparta jest na instrukcjach Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej. Wprowadzony został system HACCP. Wiąże się to wszystko z przestrzeganiem reżimu technologicznego, dobrej jakości, surowcami, właściwą higieną produkcji.

Piekarnia produkuje pieczywo:

Szczególnie polecamy naszym klientom sękacze oparte na wyjątkowej, starej recepturze. Stąd ich niepowtarzalny smak i wygląd.
Polecamy również torty (tradycyjne, śmietanowe) na różne uroczystości.

Swoje wyroby rozwozimy własnymi samochodami.
Zapraszamy chętnych do współpracy.


Adres piekarni:
18-100 Łapy
ul. 3-go Maja 47
tel. 530 662 299