Piekarnia
Piekarnia pracuje od grudnia 1976r. Jesteśmy obecnie największym producentem wyrobów piekarskich i ciastkarskich w Łapach i okolicy.
Technologia wypieku pieczywa oparta jest na tradycyjnym, wielofazowym sposobie wypieku: fermentacji kwasowej mąki żytniej i fermentacji drożdżowej mąki pszennej.
Po przeniesieniu w miesiącu lutym 2007r. produkcji ciastkarskiej do obiektu piekarni - Spółdzielnia ograniczyła działalność do jednego zakładu o piekarsko - ciastkarskim profilu produkcji.
Obiekt piekarni w 2006r. został poddany gruntownej modernizacji aby sprostać wymogom Unii Europejskiej. Praca w piekarni oparta jest na instrukcjach Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej. Wprowadzony został system HACCP. Wiąże się to wszystko z przestrzeganiem reżimu technologicznego, dobrej jakości, surowcami, właściwą higieną produkcji.
Piekarnia produkuje pieczywo:
- mieszane (ok. 15 asortymentów) tj. chleb baltonowski, słonecznikowy, wieloziarnisty, szlachecki,
- żytnie (ok. 10 asortymentów) tj. żytni ze słonecznikiem, żytni z dynią, wileński itd.;
- pszenne (ok. 20 asortymentów) tj. bułki, bagietki, rogale wyborowe, chleb o niskim indeksie glikemicznym
- półcukiernicze (ok.30 asortymentów) tj. bułki drożdżowe z nadzieniami, maślane, cynamonki, kołacze, pączki;
- ciasta (ok. 60 asortymentów) tj. babki, serniki, makowce, ciasta przekładane kremem, torty. wafle.
Szczególnie polecamy naszym klientom sękacze oparte na wyjątkowej, starej recepturze. Stąd ich niepowtarzalny smak i wygląd.
Polecamy również torty (tradycyjne, śmietanowe) na różne uroczystości.
Swoje wyroby rozwozimy własnymi samochodami.
Zapraszamy chętnych do współpracy.
Adres piekarni:
18-100 Łapy
ul. 3-go Maja 47
tel. 530 662 299